vineri, 28 august 2009

Retezat-Cararea catre Europa

O LUME a lacurilor presărate printre piscuri semeţe...
a genţianelor, smirdarului şi a altor mii de plante...
a sprintenelor capre negre căţărate pe stânci...
a ursului mormăitor, ascuns prin zmeuriş...
a lupului sfios şi grijuliu cu puii lui...
a marmotelor gălăgioase şi jucăuşe...
O LUME FREMĂTÂND DE VIAŢĂ
Cam asa incepe o prezentare a primului Parc National din Romania, parte a retelei europene Pan Parks si bineinteles una dintre cele mai vizitate zone montane din Romania. Anul 2008 a adus clasica tura de august pe lista cu prioritatile noastre. Prietenii au raspuns prezent iar plecarea era inevitabila. Un jurnal despre dorinta de cunoastere, experienta acumulata, prietenie si dragoste de munte poate fi urmarit la adresa indicata. Calitatea exprimarii dar si simplitatea acesteia sper sa fie echilibrate de catre fotografii si peisajele surprinse.

Cararea catre Europa




Triunghiurile Macinului

"Incerc din nou sa vin in ajutorul celor care doresc sa vada locuri speciale ce pot hrani entuziasmul si dorinta de cunoastere. Asta din convingerea ca cititorii acestui jurnal de tura pot descoperi gustul si frumusetea paradisului vegetal si animal de langa noi ca pe o provocare la detasarea de stresul de zi cu zi.

De data aceasta pornim intr-o calatorie pe taramurile dobrogene. In cetatea Pamantului de Foc al Romaniei, Muntii Macinului. Era timpul sa schimbam registrul si sa renuntam la ploile si umezeala ce ne-au urmarit pe plaiuri harghitene, pana pe platourile vulcanice de deasupra statiunii Baile Tusnad."

O comparatie simpla poate elucida misterul fascinatiei exercitate de "Cetatea Dobrogei" asupra admiratorilor sai. Satisfactia oferita de un caine de talie mare nu poate fi asemanata cu placerea ingrijirii unui Toy Dog sau invers. Daca stam sa schimbam cei doi termeni ai comparatiei, putem spune ca niciodata nu vei simti aerul rece de pe Moldoveanu pe unul dintre varfurile insorite din Macin si  niciodata nu te vei bucura la fel de mult de o gura de apa rece si proaspata la fel cum o faci dupa cucerirea celui mai inalt varf  de pe acoperisul Dobrogei.

" Expeditia" galateana pe taramurile exotice de peste Dunare poate fi citita intr-un jurnal publicat pe carpati.org in speranta ca orice informatie despre acesti munti unici la noi in tara este binevenita.
,,Atâtea lucruri am învăţat de la voi, oamenii...

Am învăţat că toată lumea vrea
să trăiască pe vârful muntelui, însă fără să bage de seamă că adevărata fericire rezidă în felul de a-l escalada.”

Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

Fagaras Hit Factory

Fagaras Hit Factory

Story in Tatra

Story in Tatra

Touch the mountain!

Touch the mountain!

Slovak Challenge

Slovak Challenge

High Adventure

High Adventure