sâmbătă, 27 martie 2010

Let`s do it Romania!

Data fixa a celui mai mare proiect de implicare sociala organizat pana in present in Romania, o Zi Nationala de Curatenie a fost anuntata oficial printr-un comunicat de presa. Curăţarea mormanelor de gunoi generate de oameni în arealele naturale ale ţării, într-o singură zi este programata pe data de 25 septembrie 2010, zi in care toţi românii sunt aşteptaţi să participe la “schimbarea la faţă” a României.


În aprilie, proiectul intră într-o etapă foarte importantă, cartarea, realizată cu ajutorul voluntarilor înscrişi prin intermediul site-ului proiectului. Aceasta presupune determinarea mormanelor de deşeuri din arealele naturale şi stabilirea coordonatelor acestora cu ajutorul GPS-ului, informaţiile fiind ulterior încărcate într-un soft special. Rezultatul final al acestei acţiuni este harta deşeurilor din România, în baza căreia vor putea fi estimate resursele necesare pentru reuşita proiectului, inclusiv numărul de voluntari necesari în ziua de curăţenie.

Acest priect urias a fost inspirit de reusita Estoniei de a curate tara intr-o singura zi cu ajutorul a 50.000 de voluntari. Vestea s-a raspandit repede si multe alte tari precum India, Slovenia sau Romania si-au anuntat intentia de a aplica metoda si pe teritoriul lor.


România este cea mai mare ţară din Europa în care se va organiza acest proiect. Echipa de organizare cuprinde 60 de voluntari, atât membri ai unor ONG-uri, cât şi persoane fizice. Până la acest moment, proiectul a reuşit să adune peste 20 000 de susţinători individuali, prin intermediul reţelelor de socializare, care se pot transforma în voluntari în ziua stabilită pentru curăţenie.


Asadar fiecare poate contribui chiar cu foarte putin pentru o Romanie mai curata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

,,Atâtea lucruri am învăţat de la voi, oamenii...

Am învăţat că toată lumea vrea
să trăiască pe vârful muntelui, însă fără să bage de seamă că adevărata fericire rezidă în felul de a-l escalada.”

Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

Fagaras Hit Factory

Fagaras Hit Factory

Story in Tatra

Story in Tatra

Touch the mountain!

Touch the mountain!

Slovak Challenge

Slovak Challenge

High Adventure

High Adventure